Vi förstår danska
0046-40-234030|centrum@tand.org
Loading...
Behandlingar 2017-05-03T14:12:05+00:00

 

Behandlingar

 

Från första mjölktand till sista löstand. Vi på Centrumtandvården hjälper dig med tänderna oavsett var i livet du befinner dig.  Hos oss är hela familjen välkommen.

Familjetandvård 

Barn går gratis hos oss till och med det år de fyller 19 år. Vi kallar för undersökning årligen eller efter överenskommelse. Syskon kan naturligtvis kallas tillsammans om det är ett önskemål.

Modern tandvård är smärtfri och syftar i första hand till att skapa förutsättningar för god egenvård. Vi tar gärna emot både barn och barnbarn.

Vi har också ett samarbete med en specialistmottagning för tandreglering.

Traditionell tandvård

Undersökningar, lagningar, rengöring och tandpolering

Implantat, kronor, broar och proteser

Även en enstaka förlorad tand påverkar tänderna och bettet på sikt och effekterna kan komma långt senare. Att operera in implantat är idag en smidig procedur som sker med moderna metoder.

Digital röntgen

En av de största fördelarna är att strålningen minskar med ca 90% jämfört med den äldre tekniken med röntgen filmer. Exponeringstiden för röntgen strålningen är avsevärt förkortad.

Bilderna kommer också efter bråkdelen av en sekund upp på våra data skärmar, så vi snabbt kan ställa diagnos och visa dig hur det ser ut om du är intresserad och vill titta.

Vi slipper också miljöfarligt avfall såsom framkallningsvätskor och blyfilm.

Kosmetisk Tandvård

Missfärgningar, mellanrum, ojämnheter eller fula fyllningar hjälper vi gärna till med. Det finns flera alternativ för dig som vill få ett vackrare leende.

Laserteknologi

Hos Centrumtansvården har vi den senaste lastertekniken, GENTLEray 980. Lasern är det perfekta hjälpmedlet vid mjukvävnadskirurgi.

Blekning

Blekning ger vitare tänder med hjälp av individuellt framställda skenor och väl beprövat blekningsmedel. Vi hjälper dig få tillbaka ditt naturliga vita leende.

Implantat

Om du har förlorat en eller flera tänder kan du behöva få nya, konstgjorda tänder. Kanske behöver du ett eller flera implantat att fästa de konstgjorda tänderna på.

Om du har förlorat flera eller alla tänder kan implantatet också användas för att fästa andra typer av tandersättningar.

Ett implantat är en slags konstgjord rot i form av en skruv av titan med flera delar, som tandläkaren skruvar fast i käkbenet vid en operation.

Implantat är idag den bästa tekniken för att skapa nya, konstgjorda tänder. Än så länge är den tyvärr också den dyraste. Att ersätta tänder med implantat är en ganska lång process, men när de väl är på plats fungerar de som riktiga tänder. Titanets unika egenskap att växa samman med käkbenet gör implantatmetoden möjlig.

Vi erbjuder implantat både på våra specialistkliniker och inom allmäntandvården. Vänd dig till allmäntandvården som vid behov remitterar dig vidare. Boka en vanlig undersökning och meddela oss gärna vid bokningstillfället att du är intresserad av implantat.